retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Kelbimbó saláta

Tgy recept

2023. július 20. - Házi praktikák

Tovább

Orosz gombaleves

Tgy recept

20 dkg erdei gombam, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 2 dl tejfel, vaj, liszt, só, bors.  A megtisztított gombát,a fehér és a sárgarépát egészben, sós vízben puhára főzzük, majd kivesszük belőle a zöldséget és a gombát. A levet világos, vajas rántással besűrítjűk, tejföllel gazdagítjuk és enyhén…

Tovább

Angol sörös pecsenye x

A világ legjobb ételei

       8 szelet marhafelsál, 2 dl sör, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors. Az olajban üvegesre pároljuk az apró hagymát, hozzáad­juk a fokhagymagerezdet, a megtisztított, karikára vágott zöldsé­get, és rátesszük a kivert,…

Tovább

Amerikai csípős karaj x

A világ legjobb ételei

      3 fej vöröshagyma, fűszerpaprika, római kömény, 60 dkg sertéskaraj, só, bors, 1 dl paradicsomszósz, csípős paprikakrém. A zsíron puhára pároljuk az aprított hagymát. Megszórjuk csípős fűszerpaprikával és a római köménnyel. Jól megkeverjük, majd néhány másodpercig  tovább pároljuk. Hozzáadjuk…

Tovább

Birkapörkölt (bográcsban) (175)

Ételkülönlegességek

          75 dkg birkahús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl vörös bor, 1 kg burgonya 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, köménymag, pirospaprika, olaj A bográcsba kevés olajat teszünk, rádobjuk a kockára vágott húst és a szeletekre vágott vöröshagymát. Fűszerezzük sóval, egy kevés…

Tovább

Gombával töltött padlizsán xx

Ételkülönlegességek

                     2 db közepes padlizsán, 25 dkg gomba, 3 db tojás, 3 db paradicsom, 5 dkg sajt, só, bors, kakukkfű, vaj, citromlé, petrezselyem.  A padlizsánokat megmossuk, és hámozás nélkül hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk, apróra vágjuk, és a felszeletelt gombával együtt sóval, borssal…

Tovább

Csicseritál x

Ételkülönlegességek

35 dkg csicseriborsó, 15 dkg fehér bab,  40 dkg paradicsom, 6 fej apró szemű hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, bors, 2 friss rozmaringág, só. A csicseriborsót és a szárazbabot egy éjszakán át 2 liter hideg vízben áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a…

Tovább

Sült keszeg x

Ételkülönlegességek

         4 db keszeg, 2 dl majonéz, só, bors, pirospaprika, liszt, bazsalikom, olaj.  Első lépés a hal megtisztítása. a pikkelyek, belek eltávolítás, majd az alapos mosása.  Azután az egyben hagyott hal irdalása. Végig a fejétől a farkáig mindkét oldalán ferdén bevagdossuk. Majd a keszegeket…

Tovább
süti beállítások módosítása